VINS

En ser un MICROCELLER, podem MIMAR molt tot el procés.

A cada collita traiem uns vins d’anyada, diferents, expressió del que ha passat a la vinya aquell any.

Controlem la maduració dia a dia sobre el terreny.

Collim al costat mateix del celler a primera hora del matí i fem les premsades tot seguit.

Tant en la fermentació com en la criança, controlem i remuntem les lies fins a aconseguir l’expressivitat de la varietat.

També fem criança amb àmfores de ceràmica sense resines ni tartrats, per potenciar la fruita i la salinitat de la varietat. En aquest cas volem que el vi s’expressi de la manera més neutre possible, a diferència de la fusta.

ANCESTRAL

El vi ANCESTRAL és un vi escumós de producció natural. En els ancestrals no s’hi afegeix sucre com en el CAVA, ja que en collir-lo més madur el raïm conté més sucre. Es posa en ampolla a mitja fermentació i es deixa que acabi de fermentar a l’ampolla, on el sucre que hi queda es converteix en gas carbònic i alcohol.

ROSAT

És un vi que prové de dues vinyes velles d’Ull de llebre i Macabeu. Esperem el punt de maduració òptim per collir‐les a mà amb caixes de 20 kg; tot seguit les portem a premsa i en aquest cas les deixem sagnar sense pressió, només el que raja amb la pròpia pressió del raïm. Fermentem i remuntem les lies durant dos mesos. Mostra un vermell intens propi de la varietat, desprèn un lleuger aroma a fruites vermelles i presenta en boca una bona acidesa i equilibri.

XAREL·LO

La varietat més nostrada del Penedès. Prové d’una vinya vella conreada en vas, l’hem deixat madurar per tal de treure’n tot el potencial; veremada i premsada a primera hora del matí. Remuntada amb les seves lies durant dos mesos.
Mostra un color groc pàl∙lid, aroma de fruites blanques madures, untuositat en boca, volum i acidesa equilibrada.

SUMOLL BLANC

Prové d’una vinya vella de 70 anys, de les poques vinyes antigues de Sumoll blanc que han quedat en el nostre territori. Criada tradicionalment en vas, amb una producció molt baixa de ceps que donen l’essència de la varietat. Veremada i premsada a primera hora del matí, amb una petita quantitat de xarel∙lo.
Mostra un color verd amb reflexos daurats, aroma a poma verda i notes de flor de ginesta. Acidesa marcada en boca i lleugera amargor.
Els sediments de la fermentació s’han de desgorjar i en aquest cas es reomple amb el propi vi sense afegir-hi sucres ni llevat.
El resulta és un vi escumós, fresc i que ens mostra tot l’aroma i personalitat de la varietat.