CELLER

La masia ja es va dissenyar fa molts segles per l’elaboració de vi, amb els cups i les premses a la part superior i la zona de fermentació i criança a la part baixa, tot per tal d’aprofitar la gravetat per traginar el most. En l’actualitat hem aprofitat els espais de l’antiga masia com a zona de premsa i fermentació i els cellers antics per a la criança.

El nostre és un petit celler, destinem bona part de la producció de raïm a vendre per a grans caves. Ens guardem el raïm de les vinyes més velles, les que poden donar més fidelment el gust de la varietat i del terrós.

COLLIM a mà, de bon matí, amb caixes on, com a màxim, hi caben 20 kg, per tal de no afavorir l’oxidació. El celler està al costat de les vinyes, per tant és collir i premsar.

El PREMSAT es fa a baixa pressió per aprofitar el most flor. Depenent de l’any i de les condicions del raïm, fins i tot el podem desrapar i només, amb la pròpia pressió del gra, si raja, no hi apliquem pressió.

La FERMENTACIÓ és amb dipòsits d’acer. Desfangat estàtic. Durant els primers mesos de criança, anem fent periòdicament un procés de “battonage” per tal de macerar el vi en les seves pròpies lies.

El posem en ampolla i el deixem reposar fins a trobar el punt de maduració òptim per a la seva comercialització.